Tuesday, February 24, 2009

BALAS DENDAM........

wasseh........ waddeh.......
lamak ade jak i sik posting lam blog tok koh...
bukan apa......gik gago hal dunia
kerek kanan depan blakang........ nang bz
in d world in 80 days........

well wild west...
tok i sengaja nk bersesi luahan hati
nak bcerita ttg perangei org ya rasa dirik nya best.......
mesti tak org curious nk?????

camtok citanya........
d opis i tok adalah staf baru masuk..........
dh namanya keja d call centre
everything we deal ngan system lah.....
sik gago nk ber paper work cam opis org lain
just klik..klik...klik...

so every new staf aka mentee tok tek d berik
sorang mentor k ngajar.......
then, bila nk evaluate call cdak mentee tek...
cdak mgt nyuruh org lain lah... bukan mentor cdak nk ngaja tek....

tersebutlah kesah..........
i tek lps evaluate call sorang mentee tok tek
pas ya alu ngerayo nangga geng lain evaluated juak
then ngagaklah geng i c ema maria adam yg
tgh dgr call sorang nembiak tok tek...
dh namanya org baru koh..
mesti lah kt tek buzy body nk bertanyak mcm2lah.....
so i nanyak lah ngan nembiak nak sik pandey senyum
ngan org tok tek.......

" ktk dolok blaja cne? uitm kah?"

tauk apa d jwpnya?????????????

KMK SIK SEKOLAH!!!

dgn mimik muka mencebik
sik panas ati tak org bila kita nanyak bgs2
djwp org kedak ya.....

lalulah i tek dtg moha

" OOOOO... TAUK KU KOH... MUKA KAU TOK NANG MUKA SIK SEKOLAH"

bgs manis jak kita bertanyak tek
alu nk ngeso olah
blm gik seminggu d opis tok.......

yalah alu heboh d opis tok tek nak.............
nang kurang ajar nembiak ya
langsung sikda budi bahasa
i sik kesah munnya nk bguro
tp jgn nak ngeso mimik muka sak ati kedak ya.....

so conclusionnya
i akn evaluate call nya esok......


HAHAHAHAHA.......
JGN HARAP AKU NK MERIK POINT BAGUS NGAN KAU
MASAK KAU ESOK KENAK BERUS AKU ESOK......
SESI BALAS DENDAM...............
PEMBALASAN SIPITUNG KOH................

sekian.. terima kasih...

12 comments:

Mdm.Nyza said...

hahahha... x hal esok adalah hari kita membalas pe'el nembiak baru koh...... zasssssssss.. >:)

FayLa KaWaii said...

sapa biak baru ya?aku komiterd ari towk so aku sik tauk ceta...kacak sik nya dari aku?mun nya kacak dari aku pun sik guna juak sbb nya sik skolah....hahahahaha....apakata esok ko evaluate kol nya kak ya amik pic nya skali tempek dalam blog....mok juak aku nangga....hehehehe...anw, lek2 sap gam is da bez policy.....yeeeehaaaaa!!!!!

f.i.e.z.a said...

zaaassss kan terus esok shira.gik aso pok.jgn nya nok berani gilak eksen pia ngan kita..
berik semua ) esok.sak OJA nya fail.hahhaha
pembalasan si pitong.hahha

Audio said...

Ekekeke...balas jangan sik balas ekeke. Urang kurang ajar kedak ya mok di ajar memena koh ehehehe...

dukunlintah plk said...

aihh.. takutlah aku nengar urg dah datang moha.. tapi urg madah (tok urg madah lah, sapakah org itu haha?).. mun awal-awal dah bekelai ya kelak ujong2 mesti jadi bespren.. benar kah?.. haha..

khairul onggon said...

kenak semua urg nyuroh ktk mbalas owh?? kmk asa bagus ktk sabar jak.. eboh balas.. sebab akan berpanjangan kes ktk ya...

jangan balas... jangan balas... jangan sik balas... err.. larikkkk...

IsBoY'z ZeA said...

nak bersabar byk byk ...
jeng jeng tok TL ngagak nya... cewah brani juak nya gia o.... blumm nya tauk dak along along d opis tok mun dtg moha mcm ne o??? jung jung kedak kmk agak ada lah juak geng dak nya baru sama bagde ya pun sama pe'el juak tp ada pelik sikit lah belum apa apa dah nak complaint mcm mcm ... apa g kmk dgn gah nya face to face dgn nya... baru kmk dgr ada kurang kit mulut nya complaint sana sini...
cuba seh mun kmk dgr g... sak Power Ranger tok kuar dr sarang nya lak...

farah.marzuki said...

aihh kejamm!!!

Anonymous said...

bagus juak mun di balas dendam ya...sak miak baru tok tauk reti time berguro ngan bekerja...hahaha..

sabarcute said...

hidup shira!!!!!!
mek pun nang geram juak aih lom papa gik dah nak complain org mcm2..thanks mbok mun x masih lebih mulutnya kali complain mentornya lak.esok baru nya tauk OJA camne t'ketar2 juak kali & hope jgn sampe engkat headset kat telinga QA jak haha oppss ;))

MAMI_FARIS..... said...

dear mdm nyza,
ya baruk nya tauk besar ne sungei sarawak....

dear fayla,
ehh... nak jadi mentee kau first time cdak masok opis bah.. nk make cermin mata n sik pandey nk senyum ngan org ya......

dear fieza,
sak nya za.. kmk doa sak nya begegar2 time oja klak...

dear audio,
harus mek membalasnya.. mun ktk nangga rupanya... nang melampau nyakit ati....

dear dukun lintah plk,
yalah kmk takut mun jd bespren indah... awal2 dh beranok koh.. sik mek maok eh!

dear khairul,
harus mek membalasnya koh... sak nya terkedu nangga siapa itu mamifaris... lawyer? majistret?

dear mbok,
nang rugi u sekda marek. mun u nangga mimik muka nya nang nyakit ati tahap gaban... nang batch dak tok melampau koh...

dear farah,
kmk tok sebenarnya bhati mulia.. chewah.. tp bila dh d polah org kedak ya, alu dtg moha.. sik dpt d larak2......

dear mat,
bena kata ktk.. mun nk bguro pun berpada2 lah bah....

dear sabarcute,
klak kmk balas dendam on behalf ktk juak k......

Lepri Felix said...

sebila mamifaris moha, lalu bala dak chempiang & sipitung akan keluar dr diri mamifaris...

jangan soba memain dgn mami faris...

hambik kau!!!